Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009

Τα μάτια σας ΔΕΚΑΤΕΣΣΕΡΑ..!



Αγαπητοί υποψήφιοι, είτε Δημοτικών, είτε Νομαρχιακών , είτε Βουλευτικών εκλογών….


Επειδή βρέθηκα το τελευταίο διάστημα, σε καθημερινή βάση στο Εφετείο στον Άρειο Πάγο… εκεί που γίνονται οι ενστάσεις και οι επανακαταμετρήσεις των ψήφων..θα ήθελα να ακούσετε μερικά σημαντικά πράγματα που αφορούν την εκλογική διαδικασία….και είναι σημαντική για έναν υποψήφιο και για μία παράταξη…


Ο Εκλογικός Αντιπρόσωπος θα πρέπει να προσέχει , μετά το κλείσιμο της Κάλπης, να υπάρχουν τα ψηφοδέλτια όλα.. όσα αναφέρει το Πρακτικό των Ψηφισάντων.


Κατά την διαδικασία να αριθμούνται τα ψηφοδέλτια….μαζί και τα Άκυρα ή Λευκά…..

Στη συνέχεια εφόσον αριθμηθούν ένα ένα ….προσέχουμε να περαστούν σωστά στο βιβλίο πρακτικών….


Ύστερα από το αποτέλεσμα των κομμάτων , στο ανάλογο τμήμα, ακολουθεί το μέτρημα των Σταυρών…..εκεί που θέλει ιδιαίτερη προσοχή .


Πρέπει να βλέπετε αυστηρά το ψηφοδέλτιο και ο Δικαστικός να γράφει το συνολικό αριθμό των ψήφων που έχει το ψηφοδέλτιο πάνω στο ψηφοδέλτιο , να το υπογράφει και στη συνέχεια να μονογραφεί κάθε Σταυρό που υπάρχει στους Υποψηφίους.


Αν δεν υπάρχει μονογραφή δίπλα από τον Υποψήφιο, το Πρωτοδικείο δεν τον καταμετράει και επίσης αν δεν υπάρχει υπογραφή δεν μετράει όλο το ψηφοδέλτιο…


Επίσης , όποια ψηφοδέλτια αντί για (+) έχουν (χ) δεν είναι άκυρα….όμως αν κάποιο ψηφοδέλτιο έχει ψήφο τύπου (*) ή (P) καταμετράται μόνο υπέρ του Κόμματος.

Όσον αφορά για το που μπαίνουν οι Σταυροί, δεξιά ή αριστερά, δεν τίθεται θέμα…..είναι έγκυρο σε όποια πλευρά και αν βρίσκεται η ψήφος…


ΠΡΟΣΟΧΗ όμως γιατί το Παραδικαστικό πάει και έρχεται….και θα σας πω γιατί….

Πέρασαν από τα χέρια μου εκλογικά τμήματα από πολλές περιοχές της Β’ Αθήνας και είδαν πολλά τα ματάκια μου….και πραγματικά αυτό με έκανε να απογοητευτώ γιατί πραγματικά κατάλαβα και είδα πολλά….Δείτε λοιπόν παρακάτω τι είδαν τα ματάκια μου….


Πολλά ψηφοδέλτια είχαν σταυρούς σε συγκεκριμένους υποψήφιους και στα πρακτικά είχαν καταγραφεί σε άλλους…..


Σε πολλά άλλα τμήματα βρήκαμε όλα τα ψηφοδέλτια ανυπόγραφα….που όποιος το σκεφτεί καλά μπορεί να καταλάβει το τι μπορεί να συνέβη σε αυτά τα τμήματα….


Επίσης, πολλές φορές το υπουργείο εσωτερικών είχε κάνει τραγικά λάθη ….για παράδειγμα ένας υποψήφιος βουλευτής είχε πάρει 22 ψήφους σε ένα τμήμα και στα τελικά είχαν καταγραφεί μόλις 2……


Νομίζω ότι οι εκλογές πρέπει να γίνονται με απόλυτη σοβαρότητα γιατί αφορά όλη την χώρα και το μέλλον της…και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να κάνει του κεφαλιού του πίσω από την πλάτη του λαού.


Τελικά μήπως δεν μετράει το τι ψηφίζουμε αλλά το τι μετράνε;


Αυτά για σήμερα….διαβάστε τα καλά….να έχετε άποψη….και το μόνο που μπορώ να πω…


Τα μάτια σας ΔΕΚΑΤΕΣΣΕΡΑ..!