Κυριακή 9 Αυγούστου 2009

Σπασμένοι κάδοι




Ένα μεγάλο έργο που αφορά κάθε πολίτη ήταν αυτό με τους Κάδους που είναι βυθισμένοι μέσα στην γη. Περισσότερος χώρος και δεν μυρίζουν καθόλου..είναι μερικά από τα πλεονεκτήματά τους στην καθημερινότητάς μας.

Βέβαια ο πρώην Δήμαρχος κ. Νίκος Ταμπακίδης το είχε κάνει και πατέντα που θα έφερνε οικονομικά οφέλη στον Δήμο μας. Η αμέσως επόμενη Δημοτική Αρχή την έχασε για λίγα ευρώ.

Αυτό που με στενοχωρεί είναι ότι η εικόνα τους σήμερα δεν ανταποκρίνεται σε αυτή που θα έπρεπε. Είναι σπασμένοι….καπάκια λείπουν και τούβλα έχουν σπάσει. Είναι τόσο ωραίοι……αλλά κρίμα να τους αφήνουμε στο έλεος τους. Μπορούμε να κάνουμε τόσο όμορφη την εικόνα του Δήμου μας με λίγες μόνο κινήσεις.

Οι κάδοι καταστράφηκαν όταν η προηγούμενη διοίκηση δεν έβαζε στους κάδους ακόμη και σακούλα… για λόγους οικονομίας όπως έλεγαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Καλό το νοικοκύρεμα αλλά όχι σε σημείο να χάνεται μια σημαντική κληρονομιά του Δήμου όπως αυτή των κάδων.

Για να μην κάνουμε τις πάπιες εμείς ο λαός ας προσέχουμε εμείς οι ίδιοι το πώς τους χειριζόμαστε γιατί το κόστος να ανακατασκευαστούν είναι μεγάλο και το χρεωνόμαστε εμείς οι ίδιοι.


Πάντως καλό θα ήταν να φτιαχτούν και πάλι γιατί είναι πραγματικά ένα στολίδι.