Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Αντρέα ζεις……



Χθες ήμουν στο Δήμο Πειραιά, στην εκδήλωση τιμής για τον Αντρέα Παπανδρέου.


Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο θέατρο Βεάκειο ,στον Προφήτη Ηλία.

Ένα θέατρο γεμάτο από πλήθος κόσμου όπου δεν έπεφτε καρφίτσα.

Την εκδήλωση τίμησαν ο Πρώην Υπουργός κ. Άκης Τσοχατζόπουλος, το ιστορικό στέλεχος κ.Νιότης, η βουλευτής κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Νομάρχης Πειραιά κ. Μίχας, ο γραμματέας Νεολαίας Πασοκ Κώστας Πανταζής, οι Δήμαρχοι Πειραιά, Ιλίου και Μενιδίου, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Πέτρος Μαντούβαλος και πολλοί άλλοι Πολιτικοί άρχοντες.


Ήταν μία συγκινητική εκδήλωση, ιδιαίτερα για τους παλιούς που έζησαν τον Αντρέα, καθώς σε όλη την διάρκεια της εκδήλωσης έπαιζαν σποτάκια από την ζωή του και τις μεγαλειώδεις ομιλίες του .

Δεν υπήρχε άνθρωπος χθες που να μην φωνάξει το σύνθημα ‘Αντρέα ζεις εσύ μας οδηγείς’.


Την εκδήλωση τίμησε, όπου ήταν και ο κύριος ομιλητής, ο προσωπικός φίλος του Αντρέα, ο κ. Λυσαρίδης.


Συγκίνησε με τα λόγια του όλο το κοινό , έκανε αναφορά στον Αντρέα Παπανδρέου και τους αγώνες του για μία καλύτερη Ελλάδα.


Ο Αντρέας πέτυχε, Ο Αντρέας δεν έφυγε ποτέ είπε, ξεσηκώθηκε όλο το κοινό και φώναζε συνθήματα για το ΠΑΣΟΚ.


Είναι τόσα πολλά που άφησε ο ηγέτης μας όπου πραγματικά του οφείλουμε και του χρωστάμε πολλά.


Τα οράματά του για μια δίκαιη κοινωνία ενέπνευσαν πολλές γενιές και θα εξακολουθούν να εμπνέουν.


Μία φράση που έμεινε στην ιστορία είναι το ότι ‘Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες’…


Δυστυχώς τα Ξημερώματα της 23ης Ιουνίου 1996, δυόμισι ώρες μετά την τελευταία συνεργασία με κομματικά στελέχη για το Συνέδριο, ο Αντρέας μας, έφυγε….μέχρι τέλους αγωνιζόταν…είχε μεγάλο πάθος αλλά και αγάπη για την Ελλάδα. Το απέδειξε άλλωστε με τα μεγάλα έργα του που άλλαξαν την ζωή μας.


Δεν θα μπορούσαμε να ξεχάσουμε ότι έφερε την Ισότητα, την Δικαιοσύνη, την Παιδεία, την Ελευθερία.. δηλαδή με απλά λόγια έδωσε ζωή στην ζωή του Έλληνα…

Τα λόγια του άγγιζαν την καρδιά κάθε πολίτη….


Τα απρόοπτα…


Δυστυχώς όμως κάποιοι άρχοντες της παράταξης μας δεν ξέχασαν τις κλίκες τους στην χθεσινή εκδήλωση. Ο Δήμαρχος Πειραιά δεν εκφώνησε εσκεμμένα μερικά στελέχη που σημάδεψαν θετικά και έφεραν σημαντικές αλλαγές , δύο από αυτούς είναι και ο κ. Άκης Τσοχατζόπουλος και ο κ. Νιότης.


Σε μία ολιγόλεπτη συζήτηση που είχαμε η μητέρα μου και εγώ με τον Άκη λόγω φιλίας χρόνων με την μητέρα μου, μας είπε ότι υπάρχουν παρεούλες που προσπαθούν να τον σβήσουν.. σβήνοντας έμμεσα και το παρελθόν του ΠΑΣΟΚ.


Λυπάμαι πραγματικά που κάποιοι στον βωμό της παρεοκρατίας και των συμφερόντων τους σβήνουν ιστορικά πρόσωπα από το προσκήνιο.

Ας τα δουν κάποιοι μήπως και ξυπνήσουν και φέρουν την ενότητα στη δημοκρατική παράταξη του Πασοκ, πριν να είναι αργά.


Λυπάμαι πολύ που κάποιες μανούλες προσπαθούν να επιβάλλουν πολιτικές μέσα στο Πασοκ……αυτές οι μανούλες οπισθοχωρούν ακόμη και σήμερα το ΠΑΣΟΚ……και καλύτερα να πάνε σπίτι τους γιατί οι επιλογές τους δεν είναι και επιλογές αρεστές στην κοινωνία και μόνο ζημιά μας κάνουν, πρώτα από όλα στον Γιώργο. Καταλάβατε βέβαια ποια εννοώ…. Και χθες περίπου 100 άτομα ήθελαν να σηκώσουν πανό αλλά σεβάστηκαν την μνήμη του μεγάλου ηγέτη μας.


Ας σεβαστούν τα έργα και τη ιστορία του Αντρέα γιατί η εκμετάλλευση του Πασοκ είναι ιεροσυλία….


Το Πασοκ δεν είναι ούτε Μαργαρίτα..ούτε Γιώργος, ούτε Βαγγέλης, ούτε Κώστας…..είναι όλη η κοινωνία…ανήκει σε κάθε πολίτη…

Αυτό πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας..αυτό βλέπω εγώ σα νέος.

Το Πασοκ ανήκει σε όλους όσους ενδιαφέρονται για ένα καλύτερο μέλλον το οποίο να ανταποκρίνεται σε όλους τους πολίτες και όχι στους λίγους.


Ένα είναι το σίγουρο…αυτός ο άνθρωπος που άλλαξε την Ελλάδα, αυτός ο άνθρωπος που άλλαξε τη ζωή μας, αυτός ο άνθρωπος που είχε όραμα, αυτός ο άνθρωπος που αγαπήθηκε όσο κανείς άλλος…μας λείπει….και αν ήταν εδώ…. η δεξιά δεν θα είχε δει κυβέρνηση ποτέ.


Η εκδήλωση τελείωσε με την συναυλία του Δημήτρη Μπάση…τραγουδώντας τα αγαπημένα τραγούδια του Αντρέα.



ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΩ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ..

ΣΤΟΝ ΑΝΤΡΕΑ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ

ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ

ΟΤΙ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕ……