Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009



Δυστυχώς το τελευταίο καιρό γινόμαστε μάρτυρες δυσάρεστων γεγονότων που οφείλονται στην ανικανότητα των κυβερνώντων να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις όλων μας.
Την τελευταία 5ετία η χώρα μας οπισθοχωρεί και αυτό το διακρίνουμε σε όλους τους τομείς. Γιατί συμβαίνει αυτό? Ποιος φταίει? Τι πρέπει να γίνει?
Τον όρο πολιτική τον έχουμε παρεξηγήσει. Όταν ακούμε για πολιτική στη σκέψη μας έρχεται η απατεωνιά και η αλαζονεία.
Δεν είναι όμως έτσι.
Η πολιτική είναι η έκφραση των συμφερόντων της χώρας και των τομέων της. Μέσα από αυτή κερδίζουμε ή χάνουμε.
Μήπως φταίμε εμείς οι ίδιοι στο ότι στέλνουμε σε καίριες θέσεις ανθρώπους που δεν είναι ικανοί?
Και όμως αυτό συμβαίνει ,επειδή πρώτο βάζουμε το προσωπικό μας όφελος και καθόλου το γενικό και ενιαίο συμφέρον του κάθε έλληνα και ελληνίδας.
Στο πρόσωπο του κάθε πολιτικού βλέπουμε το προσωπικό μας και μόνο κονέ. Άρα η πολιτική ξεκινάει πρώτα από εμάς απέναντι στην κοινωνία, απέναντι στη χώρα μας, απέναντι στο συμπολίτη μας, απέναντι σε εμάς τους ίδιους.
Γιατί η πολιτική τελικά είναι ο καθρέφτης της προσωπικότητας του κάθε πολίτη.
Ο πολιτικός για όλους μας πρέπει να είναι, όχι αυτός που τα λέει ωραία, αλλά αυτός που πιστεύει στο καλό της χώρας μας και έχει στόχους και προτάσεις.
Στόχους και προτάσεις που θα εκφράζουν όλους μας και όχι ορισμένους ! ! !
Η Πολιτική της χώρας μας πάσχει από τη συμμετοχή των νέων στα κοινά όπου έχει σαν αποτέλεσμα την έλλειψη νέων ιδεών και προτάσεων.
Επομένως, πρέπει να γίνουμε ενεργοί νέοι στην καθημερινότητά μας και να συμμετέχουμε στα πάντα, για να διαμορφώσουμε εμείς το παρόν και το μέλλον μας.
Η Πολιτική μας χρειάζεται και όσο αδιαφορούμε και απέχουμε τόσο οπισθοχωρούμε σαν χώρα και σαν πολίτες.
Να μην είμαστε απλά οι μαριονέτες που μας καθοδηγούν και εμείς ακολουθούμε.