Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Δύσκολες μέρες...

Aγαπητοί φίλοι και φίλες μου,

Δεν σταμάτησα ποτέ τη λειτουργία του blog μου και εννοείται ότι επειδή δεν έγραφα όλο αυτό τον καιρό ότι δεν φυγομάχησα. Το λέω αυτό γιατί το άκουσα ΈΝΤΟΝΑ τις τελευταίες ημέρες από πολλούς καλοπροαίρετους. Δυστυχώς τα πράγματα για την χώρα δεν είναι καλά και γίνονται προσπάθειες να βγούμε από αυτό που λέγεται κρίση.

Όλοι οι Έλληνες περνούν δύσκολες μέρες μετά από όλα τα νέα δύσκολα μέτρα που πάρθηκαν για την χώρα προκειμένου να μπορούμε να πάρουμε τις δόσεις-ανάσα για την χώρα μας.
Εννοείται πως κανένας δεν είναι ευχαριστημένος και κανένας δεν ευχαριστιέται με το να παίρνει τέτοιες αποφάσεις।
Παντού ακούω ότι υπήρχαν και άλλες λύσεις αλλά ποτέ δεν τις είπε κανείς τεκμηριωμένα. Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν υπάρχει λίγο πονεμένος και πολύ πονεμένος σε αυτούς τους δύσκολους μήνες που διανύουμε και θα διανύσουμε. Όλοι πονάμε και στεναχωριόμαστε το ίδιο. Λυπάμαι όμως που κάποιοι επενδύουν στον πόνο της Ελληνικής οικογένειας. Τα μαγικά ραβδάκια δεν υπήρξαν και δεν θα υπάρξουν ποτέ σε κανένα κόμμα.
Στη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ δεν χωρούν ούτε τα γιαούρτια, ούτε οι φραπεδόμαγκες. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ.
Και για να μη ξεγελιόμαστε, η κρίση είναι Παγκόσμια και όχι Ελληνική. Συμφωνώ σε αυτό που ακούω από πολλούς φίλους, να μπουν φυλακή όσοι αισχροκέρδησαν στις πλάτες του Ελληνικού λαού ή τουλάχιστον ας τα επιστρέψουν πίσω έστω και τώρα. Να υπάρχει δικαιοσύνη ίδια για όλους και όχι δικαιοσύνη με «παραθυράκια». Θα πρέπει επίσης να υπάρχει δίκαιη φορολογία στους πολίτες και όχι να πληρώνουν τα σπασμένα οι μη έχοντες και οι μικροσυνταξιούχοι. Ας ελπίσουμε ότι οι προσπάθειες όλων μας θα αποδώσουν καρπούς. Ας ελπίσουμε ότι θα φύγουμε νικητές όλοι μας από την κρίση. Η ιστορία μας είναι η μεγαλύτερη εγγύηση ότι θα τα καταφέρουμε για μία ακόμη φορά. Σε αυτό το χρονικό σημείο δεν χωρούν ούτε κόμματα, ούτε χρώματα, ούτε λαϊκισμοί. Όταν ένας αγώνας έχει χρωματικό φόντο χάνετε η ουσία του προβλήματος και αποβλέπει αλλού.

Όσο για τη νέα πόλη μας υπήρχαν προβλήματα λόγω έλλειψης προσωπικού αλλά πλέον η πόλη μας ανακτά και πάλι το όμορφο πρόσωπό της. Σε άλλες αναρτήσεις μου θα ασχοληθώ με πολλά ζητήματα που αφορούν την πόλη μας.

Περιμένω τα e-mail σας στο maxouras@hotmail.com. για τυχόν παρατηρήσεις ή για δημοσίευση σε κάτι που σας απασχολεί .