Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού σε έκτακτη συνεδρίαση του τη Δευτέρα 21 Μαρτίου καταγγέλλει τη Διοίκηση του ΙΚΑ και τους αρμόδιους Υπουργούς για τη μεταφορά των Διοικητικών Υπηρεσιών του ΙΚΑ από τη Δημοτική Κοινότητα Καματερού στο Δήμο Φυλής και μάλιστα σε περιοχή που με κανένα τρόπο δεν υπάρχει συγκοινωνιακή πρόσβαση από τους κατοίκους του Καματερού.
Η μεταφορά έγινε «εν κρυπτώ», ημέρα Κυριακή, με απόλυτη μυστικότητα, αφού ούτε οι ίδιοι οι υπάλληλοι του ΙΚΑ δεν το γνώριζαν και το πρωί της Δευτέρας πήγαν στην Υπηρεσία τους, αλλά βρήκαν το κτίριο άδειο.
Καταγγέλλουμε επίσης τη Διοίκηση του ΙΚΑ και τους αρμόδιους Υπουργούς, διότι εξαπάτησαν το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο, αφού και προφορικά και εγγράφως διαβεβαίωναν ότι για όποια απόφαση θα προηγηθεί συζήτηση προκειμένου να διασφαλιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η εξυπηρέτηση των πολιτών.
Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν ανεχόμαστε τέτοιες μεθοδεύσεις και πολύ περισσότερο δεν δεχόμαστε τη μεταφορά των υπηρεσιών του ΙΚΑ από τη Δημοτική Κοινότητα Καματερού, όπου η πλειοψηφία των κατοίκων είναι χρήστες των συγκεκριμένων υπηρεσιών. Γι’ αυτό το λόγο καταδικάζουμε την συγκεκριμένη πολιτική του Υπουργείου για τον στρεβλό εξορθολογισμό των Υπηρεσιών του ΙΚΑ που δημιούργησε τα προβλήματα στο ΙΚΑ Καματερού.
Διαβεβαιώνουμε ότι η Δημοτική Αρχή, το Δημοτικό Συμβούλιο, οι μαζικοί φορείς, όλοι οι πολίτες θα αντιδράσουμε με κάθε πρόσφορο τρόπο για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των κατοίκων και το ευρύτερο συμφέρον της πόλης.
Σαν πρώτο βήμα αποφασίζουμε την κατάληψη του Υπουργείου Εργασίας (Σταδίου 29) την Τρίτη 22/3/2011 από τις 8 π.μ.
Επίσης, αποφασίζουμε να δοθεί δημοσιότητα και να γίνει δημόσιος διάλογος με τους κοινωνικούς φορείς, να ζητηθεί να πάρουν θέση τα θεσμικά όργανα της Αυτοδιοίκησης με βάση τα παραπάνω.