Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ...

Κείμενο : Αντρέας Δημητρόπουλος

Θα ήθελα να εκφράσω τη κατηγορηματική αντίθεση μου στη φημολογούμενη συγχώνευση σχολείων που βρίσκονται στο Δήμο μας. Είναι σημαντικό η συνένωση να διασφαλίζει την εύκολη και γρήγορη πρόσβαση των μαθητών στις σχολικές μονάδες τους.
Κάτι τέτοιο θα ήταν σε αντίθεση με τη φημολογία που έχει αναπτυχθεί το τελευταίο καιρό για τη συγχώνευση του Εσπερινού Γυμνασίου και ΓΕ.Λ. Αγίων Αναργύρων με αυτά άλλων περιοχών.
Είμαι σίγουρος ότι η διοίκηση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και η Δημοτική Αρχή το έχουν λάβει σοβαρά υπόψη τους και οι προτάσεις θα είναι στη κατεύθυνση της διατήρησης των σχολείων ως έχουν.
Μοναδική σχολική μονάδα που θα έπρεπε, κατά την άποψη μου, να συγχωνευθεί στο Δήμο μας είναι το 2ο ΕΠΑ.Λ. Αγίων Αναργύρων. Ο χώρος που φιλοξενείται το 2ο ΕΠΑ.Λ. μόνο σχολική μονάδα δε θυμίζει. Πρόκειται για ένα κτίριο που υποβαθμίζει κάθε εκπαιδευτική διαδικασία. Θεωρώ ότι είναι μεγάλη ευκαιρία έστω και μέσα από την συγχώνευση να λυθεί το χρόνιο κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η συγκεκριμένη σχολική μονάδα.

Συμπερασματικά θεωρώ ότι στο Δήμο μας η μοναδική συγχώνευση που θα έχει ως αποτέλεσμα την αναβάθμιση της παρεχόμενης γνώσης είναι αυτή του 2ου ΕΠΑ.Λ. . Οι υπόλοιπες σχολικές μονάδες θεωρώ ότι πρέπει να παραμένουν ως έχουν γιατί είναι απαραίτητες για την ομαλή λειτουργία των σχολικών κοινοτήτων αλλά ταυτόχρονα διευκολύνουν και την καθημερινότητα των Δημοτών.

Υ.Γ. : Από όσο δύναμαι να γνωρίζω η πρόταση των αρμόδιων φορέων έχει ήδη κατατεθεί και κινείται σε αυτή τη λογική έχοντας ως μόνο στόχο την αναβάθμιση της παιδείας με κριτήρια καθαρά παιδαγωγικά. Βέβαια μένει να αποδειχθεί και στη πράξη..

ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

( ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Δ.Ε. ΚΛΑΔΟΥ ΠΕ03

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ.)