Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Παγκόσμια ημέρα των Εκπαιδευτικών...

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας των Εκπαιδευτικών θα ήθελα να συγχαρώ θερμά όλους τους εκπαιδευτικούς για την ιδιαίτερη προσφορά τους στην παγκόσμια κοινότητα.

Η Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών καθιερώθηκε το 1994 από την UNESCO για να μας υπενθυμίσει τον καθοριστικό ρόλο που παίζει ο δάσκαλος μέσα στην κοινωνία, είτε εργάζεται σε μία πλούσια πόλη της Δύσης, είτε σε μια αυτοσχέδια σχολική αίθουσα κάποιου στρατοπέδου προσφύγων.

Θεωρώ πως είναι η ελάχιστη επιβράβευση σε ανθρώπους, που αν και είναι, ίσως, ο πιο κακοπληρωμένος κλάδος του δημοσίου, διαπαιδαγωγούν το πιο ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας, τη νεολαία μας.

Παράλληλα θα ήθελα να ενημερώσω τους μαθητές ότι το όριο των απουσιών δεν έχει αλλάξει και ισχύει η πάγια εγκύκλιος, που ίσχυε πάντα (με εξαίρεση την περσινή χρονιά όπου λόγω της γρίπης υπήρχε προσαύξηση των απουσιών κατά 30%).

Αυτό το αναφέρω επειδή ήδη στο Δήμο μας (Άγιοι Ανάργυροι- Καματερό) πολλά σχολεία τελούν υπό κατάληψη εξαιτίας της παραπληροφόρησης που υπάρχει στο συγκεκριμένο θέμα.

Παρακάτω βλέπετε τα αναλυτικά όρια απουσιών κατά τύπο σχολείου:


ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΥΣΙΩΝ

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΕΣ

ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΕΣ

ΓΥΜΝΑΣΙΑ

50

64

ΕΣΠΕΡΙΝΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ

50

80

ΓΕ.Λ.

64

50

ΕΣΠΕΡΙΝΑ ΓΕ.Λ.

80

50

ΕΠΑ.Λ.

64

50

ΕΣΠΕΡΙΝΑ ΕΠΑ.Λ.

80

50

ΕΠΑ.Σ.

40

40