Κυριακή, 18 Απριλίου 2010

Το τελευταίο αντίο στον Μάνο Ξυδούς.

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε το Νεκροταφείο Αγίων Αναργύρων. Ο Μάνος ήταν αγαπητός και αρεστός από όλους. Γέννημα θρέμμα στους Αγίους το Μάιο του 1953.

Στην τελευταία του κατοικία τον συνόδευσαν όλοι του οι φίλοι-γνωστοί και άνθρωποι που τον λάτρεψαν μέσα από τα τραγούδια του και τη φωνή του.

Από τους τοπικούς άρχοντες έδωσαν το παρών οι εξής:

Ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων κ. Νίκος Σαράντης, ο Πρώην Δήμαρχος κ. Νίκος Ταμπακίδης, ο Επικεφαλής της Νέας Εποχής κ. Σταύρος Νικητόπουλος, η επικεφαλής της Α.Δ.Ε.Κ κα Αρετή Τσίρμπα, Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σπανός Σούλης, ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νίκος Μαξούρας ,ο Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Ρούσσος, ο Πρόεδρος του Νεκροταφείου κ. Δρόσος Γεώργιος, ο Αντιπρόεδρος του νεκροταφείου κ. Κουτελιέρης Ιωάννης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Φλώρος Κοντοπίδης και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης κ. Ελαιοτριβάρης Ιωάννης.

Ακόμη το παρών έδωσαν ο Γραμματέας του ΠΑ.ΣΟ.Κ της Τ.Ο 1 του ΠΑ.ΣΟ.Κ κ. Αντρέας Δημητρόπουλος και το μέλος της Νομαρχιακής της Β3 κ. Νεκτάριος Χατζημιχάλης.


Από τον καλλιτεχνικό κόσμο το παρών έδωσαν :

οι στενοί του φίλοι και συνεργάτες Φίλιππος Πλιάτσικας και Μπάμπης Στόκας,ο Γιώργος Νταλάρας με τη σύζυγό του και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Άννα Νταλάρα, ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Χάρης Κατσιμίχας, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Βασίλης Καρράς, ο Γιώργος Μαργαρίτης, ο Νίκος Νομικός, ο Χρήστος Δάντης, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Ρένος Χαραλαμπίδης, η Βαλέρια Χριστοδουλίδου, ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο Χρήστος Θηβαίος, ο Γιάννης Γιοκαρίνης, ο Πασχάλης, η Χάρις Αλεξίου και πάρα πολλοί άλλοι.Τον επικήδειο συγκινημένος εκφώνησε ο Δήμαρχος κ. Νίκος Σαράντης καθώς τους ένωνε μία φιλία από τα παιδικά τους χρόνια, πριν ακόμα ξεκινήσει τα μεγάλα του βήματα στην τέχνη και το πολιτισμό ο Μάνος Ξυδούς.


Ο ‘Πρίγκιπας της Δυτικής Όχθης’ μπορεί να μας άφησε νωρίς αλλά τα τραγούδια του θα μας τον θυμίζουν πάντα.

Εύχομαι το μεγάλο ταξίδι που ξεκίνησε το βράδυ της Τρίτης να είναι το ίδιο όμορφο και καλό όπως το επιτυχημένο και των τόσων χρόνων όμορφο ταξίδι του στην Τέχνη και το Πολιτισμό.

Πάντως η αυλαία της ζωής του Μάνου έκλεισε όπως σε κάθε συναυλία, με το πιο δυνατό χειροκρότημα.