Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2009

Θέμα άρσης της ανωνυμίας των μπλογκ άνοιξε ο Χρυσοχοΐδης..


Θέμα άρσης της ανωνυμίας των μπλογκ άνοιξε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. «Είμαι υπέρ της ελεύθερης έκφρασης στο Διαδίκτυο, άρα ο καθένας εφόσον βέβαια τηρεί τις προϋποθέσεις ότι είναι επώνυμος έχει μία ευθύνη απέναντι στον νόμο», ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος προτείνει την ύπαρξη για κάθε μπλογκ κάποιου υπευθύνου απέναντι στον νόμο. «Με τον νυν τρόπο λειτουργίας δημιουργούνται πάρα πολλά προβλήματα καθημερινά, κατασυκοφαντώνται πολλές φορές άνθρωποι ή λέγονται και δίκαια πράγματα, τα οποία όμως δεν μπορεί να μην αναφέρονται σε κάποιο πρόσωπο και να μην υπάρχει ανάληψη ευθύνης από κάποιο πρόσωπο», ανέφερε ο κ. Χρυσοχοΐδης. «Σε όλον τον κόσμο τα μπλογκ λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο, όπως και στην Ελλάδα. Οι μπλόγκερ δηλαδή έχουν το δικαίωμα να χειρίζονται το μπλογκ τους ανώνυμα». Αυτό τονίζουν στα «ΝΕΑ» ειδικοί του Ίντερνετ και νομικοί.


Όπως προσθέτουν, εξ ορισμού όταν ανοίγει κανείς ένα μπλογκ δεν του ζητείται το όνομά του παρά μόνο το email του. Ειδική νομοθεσία για τα μπλογκ δεν υπάρχει και ισχύει ό,τι ισχύει γενικά για τον Τύπο και την ελευθερία της έκφρασης, λένε δικηγόροι και επιστήμονες από τον χώρο του Ίντερνετ. Οι περιπτώσεις στις οποίες μπορεί να αρθεί η ανωνυμία του μπλόγκερ είναι όταν έχει προβεί σε εγκληματικές ενέργειες.

Τότε οι Αρχές μπορούν να ζητήσουν να αποκαλυφθεί το όνομά του. Πρακτική που ακολουθείται όχι μόνο στο εξωτερικό, αλλά και στην Ελλάδα.

ΠΗΓΗ (ΤΑ ΝΕΑ)


Συμφωνώ απόλυτα με το κ. Χρυσοχοίδη , δεν έχει το δικαίωμα κανένας Ιντερνετικός Κουκουλοφόρος να θίγει ονόματα και καταστάσεις με την κάλυψη της Ανωνυμίας του. Πάντως ένα είναι το σίγουρο……αν τεθεί σε εφαρμογή τα blog να είναι επώνυμα…. Πολλά από τα τοπικά μας blog θα πρέπει να βάλουν…….ΛΟΥΚΕΤΟ……!