Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

Ο πρώτος αγώνας δικαιώθηκε…





Οι εκλογές τελείωσαν….ο λαός αποφάσισε…..έκρινε ….και το αποτέλεσμα είναι το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα με διαφορά 4,5 μονάδων από τη Ν.Δ . Κάποιοι προσπάθησαν να ρίξουν το βάρος στην αποχή δικαιολογώντας έτσι την μεγάλη αποδοκιμασία των ψηφοδελτίων τους και των πολιτικών τους από τον Ελληνικό λαό. Και βέβαια δεν μας έπεισαν για άλλη μία φορά. Το ΠΑΣΟΚ με όλα τα κόμματα απέναντί του απόσπασε ένα μεγάλο και σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας. Ο λαός κουράστηκε, βαρέθηκε, σιχάθηκε να βλέπει μία Ελλάδα των κουμπάρων και των σκανδάλων, γι’ αυτό το λόγο και ψήφισε ΠΑΣΟΚ. Από όσα είδα όλο αυτό τον καιρό από την δική μου πλευρά συμπέρανα ότι ο λαός δεν αντέχει άλλο την ανίκανη και βρώμικη πολιτική της Ν.Δ . Η Νέα Γενιά, τα περίφημα γηρατειά…άνθρωποι όλων των ηλικιών με μία φωνή έλεγαν όχι άλλο Ν.Δ, το σημαντικό σε αυτήν την ιστορία είναι ότι οι ίδιοι οι ψηφοφόροι της Ν.Δ ορκιζόντουσαν ότι δεν θα ξαναψηφίσουν Ν.Δ .

 

Όλες αυτές τις μέρες θυμηθήκαμε τα παλιά. Μεγάλες συγκεντρώσεις, πολιτικές συγκρούσεις και περιοδείες.  Το ΠΑΣΟΚ στη Λαμία, στη Λάρισα,στην Πάτρα,  στη Βέροια, στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα και τέλος στο Ηράκλειο έδωσε με μεγάλη παρουσία την εντολή και την Κυριακή έγινε πραγματικότητα με τα αποτελέσματα της Κάλπης.


Μεγάλη και σημαντική ήταν η παρουσία της Νεολαίας που δίνει πυγμή, θάρρος ,όραμα και δύναμη στον Γ. Παπανδρέου να συνεχίσει.

 

Εδώ, στους Αγίους Αναργύρους, μίλησε ο Δημοτικός Λαός.

 Έφερε το ΠΑΣΟΚ 14 μονάδες μπροστά από τη Ν.Δ .  Συντριβή αλλά και πανωλεθρία σε πολλούς που είχαν βγάλει γλώσσα κατά καιρούς. Αλήθεια, οι εκλογικοί αντιπρόσωποι της Ν.Δ  που ήταν; Α! Και κάτι άλλο……κάποιες και κάποιοι σε προηγούμενη εκλογική μάχη έλεγαν ότι ήρθε στο τέλος μας (εδώ γελάμε), αλήθεια που ήταν όλη μέρα;


 Έπεσα έξω σε μία πρόβλεψή μου…είπα ότι κάποιοι θα φύγουν νύχτα…αλλά έφυγαν μέρα….!

Πάντως έρχεται η μεγάλη αλλαγή που περιμένει όλη η χώρα με ανυπομονησία.

Μπορούμε και πάλι να ελπίζουμε, μπορούμε και πάλι να ονειρευόμαστε.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι μερικοί θα έχουν αυταπάτες ότι το  ΠΑΣΟΚ δεν θα βγει κυβέρνηση.

Η εντολή του λαού είναι μία….ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΟΥΛΙΑΞΟΥΜΕ.

 

ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ σε όσους δούλεψαν για να έρθει το μεγάλο αποτέλεσμα στο Δήμο μας, σε όσους δούλεψαν αληθινά και όχι εικονικά.

 

Ο πρώτος αγώνας δικαιώθηκε…