Σάββατο 11 Απριλίου 2009

Εξεταστική εδώ και τώρα.





Το ΠΑΣΟΚ ζήτησε τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση της Siemens, ενώ αναμένεται  να επαναφέρει στη δημοσιότητα άλλες σημαντικές υποθέσεις που εκκρεμούν στη Δικαιοσύνη.

Το ΠΑΣΟΚ με την ενέργεια του αυτή επιχειρεί να στερήσει από τη κυβερνητική παράταξη το επιχείρημα συμψηφισμού των σκανδάλου μέσω -όπως πιστεύουν στο ΠΑΣΟΚ-της αιφνιδιαστικής απόφασης του ειδικού ανακριτή, που διερευνά την υπόθεση της Siemens, να αρχίσει να καλεί σε απολογία εμπλεκόμενους.

Το ΠΑΣΟΚ περνά σαφώς στην αντεπίθεση και επανακαταθέτει την πρότασή του για τη σύσταση Εξεταστικής των Πραγμάτων Επιτροπής στη Βουλή.

Ταυτόχρονα, εξετάζει το ενδεχόμενο να καταθέσει και νέα πρόταση για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τη νέα δικογραφία που αφορά τον πρώην υπουργό Αριστοτέλη Παυλίδη, η οποία έχει ήδη φθάσει στη Βουλή.

Παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ προαναγγέλλει την επιστροφή στη «σκληρή γραμμή», με επαναφορά στο προσκήνιο άλλων υποθέσεων, στις οποίες φέρονται να εμπλέκονται κυβερνητικά στελέχη.

Αυτό σημαίνει ότι το ΠΑΣΟΚ θα επαναφέρει στο προσκήνιο υποθέσεις, οι οποίες είχαν απασχολήσει έντονα την κοινή γνώμη, και τις οποίες Δικαιοσύνη και Κυβέρνηση τις έχουν θέσει στο περιθώριο (Βατοπέδι, ομόλογα, υποκλοπές, Γερμανός κ.λπ.). 

Η απόφαση, για στροφή 180 μοιρών στη μέχρι τώρα αντιπολιτευτική στρατηγική, ελήφθη ύστερα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον Γιώργο Παπανδρέου και με τη συμμετοχή στενών συνεργατών και πολιτικών στελεχών.

Στη σύσκεψη προκρίθηκε η άποψη ότι πρέπει το Κίνημα να ενεργήσει επιθετικά, καθώς είναι εμφανής η πρόθεση της Κυβέρνησης να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας μακριά από την υπόθεση Παυλίδη.